Vi panerar våra i cornflakes och det gör tydligen ingen annan här. :)
Har man ätit hemmagjorda vill man inte ha de torra från påse längre, och framförallt har kycklingen god kvalitet.
Instruktioner
- Smula sönder cornflakesen i en djup tallrik (brukar ungarna gilla att göra). Häll i ströbröd, salt och lite peppar (citronpeppar funkar kanon).
Blanda om.
- Knäck ägget i en annan djup tallrik och rör om med en gaffel.
- Skär varje kycklingfilé i åtta bitar. Doppa bitarna först i ägget och sedan i cornflakesblandningen. Rulla runt så att bitarna blir helt täckta.
- Sätt på stekpannan. Häll i lite olja, gärna rapsolja eller smör. Man måste använda ganska mycket olja så att kycklingen nästan blir friterad. Den ska alltså bli ganska hård.
Fräs kycklingen på hög värme cirka 3 minuter på varje sida. Kolla att den är klar.
- Servera med ris eller klyftpotatis och en sås gjord på gräddfil och sweet chili.
Publicerat den
8 juni 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Du är inte HELT ensam om att använda corn flakes, för jag gör också det. :-) Men jag brukar krossa dem i matberedaren, sedan friterad dem i några minuter. Så har vi ris och creme fraiche med lite salt och pressad vitlök i.
Högsta betyg!! Min flicka som är väldigt kräsen åt med mycket god aptit. Kommer att bli standardrätt i vårt kök!
supergott!! en 5 från oss
Mordgott! 5+++