- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna pizzadeg har jag gjort under flera år. Våran familj har inte lika önskemål om vilken fyllning det ska vara. Det framkommer av bilden. En son gillar inte ost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°
Sätt in en plåt i ugnen under tiden. (för att pizzabotten ska bli knaprig)
- Värm vattnet. Smula ner och lös upp jästen.
Blanda vatten, jäst, olja, mjöl, salt i en matberedare. Kör tills degen släpper kanterna.
- Låt jäsa ca 30 min.
- Tomatsåsen:
Bryn lök, vitlök i olja. Tillsätt krossade tomater, salt, svartpeppar, lagerblad, oregano + ev fler kryddor. Låt småkoka ca 20 minuter.
- Riv osten. Micra bacon. Dela skikan. Dela ev sparrisen och kronärtskockshjärtanen.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper.
Ev kan man grädda bara pizzabottnen några minuter för att bättre resultat.
- Lägg på tomatsåsen. Ta bort lagerbladet.
- Lägg på fyllningen: bacon eller skinka, champinjoner, sparris, kronärtskockshjärtan, räkor, musslor. Till sist den rivna osten till dom som vill ha.
Krydda med pizzakryddo.
- Dra över bakplåtspapperet med pizzan på den heta plåten.
- Gradda ca 10-15 minuter i 225°.
- Servera en god sallad till.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag provade att göra tomatsåsen, dock med lite ändringar då jag inte hade allt hemma. Och sedan egen fyllning. Resultatet var iallafall utsökt!
Använder detta receptet varje gång jag gör pizza (förrutom fyllningen) fast gör dubbel sats pizzadeg ... blir hur bra som helst .. Ett tips är att blanda i chilli eller vitlök i degen för att få mer smak på den oxå :)