Vårens rabarberpaj

Pajen kan tyckas lite omständlig att göra, men arbetet lönar sig. Den är förförande god!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Vårens rabarberpaj
Källa: Allt om Mat 1989
Uppladdad av: Annras
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Deg:
150 g margarin
1 msk florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/4 dl vatten

Fyllning:
ca 300 g rabarber, finskuren
50 g margarin
1 dl strösocker
2 uppvispade ägg
100 g mandelmassa, grovriven
Rivet skal av 1/2 citron

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
4150
Sparat:
84

Gör så här

Nyp ihop margarin, mjöl och florsocker till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt denna vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
Smält margarinet till fyllningen. Rör ner socker och ägg och sjud utan att koka till en tjock kräm under ständig vispning.
Ta krämen av värmen. Rör ner mandelmassa och citron och låt krämen svalna. Vänd ner den mycket finskurna rabarbern.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen tunt och klä en smord låg pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga botten och fyll med krämen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den har fin färg.
God som den är, men kan också serveras med lätt vispad vaniljgrädde eller glass.

LIKNANDE RECEPT

Rabarberpaj recept
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av tisel
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av FBKBA
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.