Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårt Äppelmos

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta mos är hela familjens favorit. Min farmor gjorde det när jag var liten. Blir så fast att man kan ha det i muffins eller rulltårta om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena. Inte för små bitar. Lägg dem i vattnet utblandat med citronsyran.
  2. Sätt kastrullen på spisen och koka upp, tillsätt vaniljsocker och strösocker och rör sakta medan sockret löser sig och äpplena kokar upp igen.
  3. Låt sedan sjuda under lock tills önskad fasthet uppnåtts. Rör då och då i kastrullen.
  4. Denna lilla sats brukar ta ungefär 1/2 timme att få lagom fast. Satsen går fint att dubblera.
  5. Vi använder inte konserveringsmedel utan brukar frysa moset i urtvättade mjölkkartonger.
  6. Vill du spara moset som konserv tillsätt t. ex Atamon.Följ anvisningarna på förpackningen. Blir ca 9 dl mos.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emaxen 21 september 2008

    Har idag kokat äpplemoset och det blev värt en 4:a på stjärnskalan

  • ca70 9 oktober 2008

    Gjorde moset nu i helgen. Det blev fin smak av vaniljsockret. Räknar nog in det som ett lättsötat mos, gott att ha på t ex havregrynsgröten. Är sparat och kommer göras fler gånger. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.