Min nya hobby :) utsmycka å baka vackra tårtor. Underbar balans i smakerna!
Lycka till och hoppas den smakar :-)
Instruktioner
- Tårtbottnar
Vispa ägg+socker
Blanda i mjölblandningen
Ca 40 min 175 grader på nedre delen i ugnen.
- Lemoncurd
Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
- Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
- Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
- Jordgubbsmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Vispa äggulor med florsocker. Vispa grädden hårt i en bunke.
Mixa jordgubbarna med stavmixer till puré och häll över hälften i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen ordentligt och lägg ner i en kastrull, värm upp det under omrörning tills dem smält.
- Häll tillbaka den uppvärmda jordgubbspurén i bunken och vänd ner dem vispade äggulorna. Tillsätt grädden försiktigt och rör om. Droppa ner lite röd hushållsfärg och blanda till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en samma form som du använde till tårtbotten, så moussen får samma storlek.
Ställ formen i frysen i ca 3 timmar.
- Glasscreme
Blanda samman ocl låt stå i 30 min i kylen.
- Lägg samman tårtan och dekorera med valfria dekorationer. Jag har valt marsipan att jobba med.
Publicerat den
5 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar