Vacker rödbetssoppa. Servera gärna med goda mackor, vi serverade chevréost, valnötter och honung som gottat till sig ovanpå lite svartbröd i ugnen. Perfekt.
Instruktioner
- Gör chevréröran först. Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering.
- Skala och skär rödbetorna i bitar. Hacka löken och fräs snabbt i oljan. Lägg i betorna och slå på vattnet. Smula ner buljongen och låt koka relativt häftigt under lock i ca 25 minuter.
- Ställ ett durkslag ovanpå en bunke och sila bort grönsakerna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Mixa rödbetorna och löken och lägg tillbaka i kastrullen. Salta och peppra. Koka upp och droppa ner lite tabasco. Pudra lite redning överst om det så önskas. Servera varm med en sked av chevréröran överst.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar