Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vacker soppa

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Vacker rödbetssoppa. Servera gärna med goda mackor, vi serverade chevréost, valnötter och honung som gottat till sig ovanpå lite svartbröd i ugnen. Perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör chevréröran först. Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering.
  2. Skala och skär rödbetorna i bitar. Hacka löken och fräs snabbt i oljan. Lägg i betorna och slå på vattnet. Smula ner buljongen och låt koka relativt häftigt under lock i ca 25 minuter.
  3. Ställ ett durkslag ovanpå en bunke och sila bort grönsakerna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Mixa rödbetorna och löken och lägg tillbaka i kastrullen. Salta och peppra. Koka upp och droppa ner lite tabasco. Pudra lite redning överst om det så önskas. Servera varm med en sked av chevréröran överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.