- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Toppengod pizza! Servera gärna min- Pizzasallad á la viktväktarna till, så blir rätten fulländad.
Innehåller endast ca 464 kcal/portion.
Instruktioner
- Pizzadeg:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen med en träslev. Tillsätt mjölk, salt, olja och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en slät och smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Jäs i 1-2 timmar under bakduk.
- Tomatsås:
Hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, socker, örtkryddor, salt och peppar. Låt småputtra i 10 minuter.
Arbeta degen något på bakbordet och kavla ut den till önskat format. Lägg pizzorna på bakplåtsklädda plåtar. Bred på tomatsåsen. Skär salamin i strimlor och fördela dem på bottnarna. Strö på kapris och smulad fetaost. Gratinera i 250 graders ugn i 10-15 minuter.
- Skär rödlöken i tunna klyftor och strö dem över de nygräddade pizzorna. Avsluta med att strö på basilika och oregano.
- Servera gärna min pizzasallad á la viktväktarna till denna rätt. Ett recept som du finner på min sida på matklubben. Smaklig spis!
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
du vet ej hur många points det är i den ?! kan vara bra att veta?