En klassisk Italiensk cannelloni (pastarullar) med färsk spenat och krämig ricottaost och krispiga pinjenötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
Finhacka lök och spenaten.
Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt spenaten och koka i några minuter. Låt svalna något och sedan rör i ricotta och muskot, salt och peppar efter egen smak.
- Rosta pinjenötterna i en medel het stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. Rör i dem i spenatsåsen.
- Gör den vita såsen:
Smält smöret och vispa i mjölet. Späd med mjölken. Koka försiktigt på svag värme i några minuter.
- Lägg en klick spenatfyllning på lasagneplattan och rulla sedan ihop den och lägg dem i en form med skarven neråt. Se till att formen precis rymmer de sex rullarna. När alla rullar är klara skedar du över tomatsåsen och toppar till sist med den vita såsen. Strö över lite parmensanost efter eget tycke och smak.
Grädda i ugn i 35-40 min.
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar