Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad Oxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett gammalt recept som jag fått av min mormor för många, många år sedan. Så här lagade hon sin goda oxfilé och den väcker många härliga minnen. Gott att servera till av örtrostad potatis och sauterade grönsaker. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

Rör samman sherry och 3 msk olivolja i en liten skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Torka av filébitarna och lägg dem bredvid varandra i en låg form. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter. Vänd köttet under tiden med jämna mellanrum medan det marineras. Ta upp köttet ur marinaden, stryk av vitlöken och torka köttet lätt. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna och stek köttet i 3-5 minuter på var sida. Värm ugnen till 50 grader. Ta upp köttet ur pannan, lägg det i en form, täck över och håll det varmt i ugnen. Häll lite av marinaden i pannan, låt koka samman och smaka av. Lägg filébitarna på förvärmda tallrikar och häll över den mustiga såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.