- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Kombinationen torsk och knaperstekt bacon tillsammans med den krämiga risotton är en riktig smaksensation.
Instruktioner
- Börja med att hacka bacon och knaperstek. Lägg på hushållspapper.
- Hacka schalottenlök och fräs tillsammans med riset i smör. Häll på vinet och sänk till låg värme. Lägg i buljong och rör hela tiden. Späd efter hand med vatten så det inte kokar torrt. Rör ofta. När riset känns lagom al dente (tar ca 20 min), lägg i svamp och grädde. Låt puttra några minuter och ställ åt sidan.
- Stek torsken i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Ha i parmesanen i risotton och rör så osten smälter.
- Lägg upp risotto på tallrikar. Lägg upp torsken bredvid och lägg baconet ovanpå. Servera med någon lättkokt grönsak eller en god sallad.
Publicerat den
15 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott. Tack för receptet. Serverade med rödvinssås, koktsparris och kokt sugarsnaps. Ett vitt vin att dricka till. Vilken festmåltid!