Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastel de choclo ( Majs,köttfärs och kycklingpaj från Chile)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god, annorlunda paj utan pajskal som jag tagit från en av våra kvällstidningars bilaga.Mängder mm är kopierade rakt av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök stek dem gyllenbruna.
  2. Blanda i köttfärs lite i taget och fräs tills köttfärsen fått färg. Krydda med paprikapulver, oregano och salt. Dra stekpannan från plattan.
  3. Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Koka äggen i 10 min.
  4. Mixa majsen med mjölken och basilikan. Lägg mixet i en bunke och tillsätt 1msk salt.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en långpanna och bred ut hälften av majsröran. Lägg sedan ett lager köttfärs, skivade kokta ägg, ett lager kyckling och oliver.Täck över med resten av majsröran. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.
  6. Ta ut pajen när den fått färg ca 30 min. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annasoder2 4 juni 2010

    Gott, gott! Den familj jag ibland besöker i Chile lägger dessutom russin tillsammans med ägg och oliver. Det ger ytterligare en spännande smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.