Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vadas

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Linsplättar som blir utsökta friterade men som också kan stekas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg linserna i 1 timme. Sila av. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten.
  2. Mixa linser, kajennpeppar, spiskummin, fkänkålsfrön, koriander, majsstärkelse och salt i en mixer till en slät smet. Rör ner lök och chilifrukt i smeten.
  3. Värm rapsoljan till ca 160 grader i en wokpanna eller kastrull.
  4. Klicka ner 1 msk av smeten från en sked till små fina kakor i oljan. Fritera gyllenbruna i ca 1 minut.
  5. Låt plättarna rinna av på ett tjockt hushållspapper.
  6. Servera dem varma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.