Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Välkomstkalops från Saltkråkan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Långkok som blir jättegott och enkelt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i två cm tjocka skivor och sedan i cm bitar. Lägg i plastpåse med mjöl, salt och vitpeppar, ruska omkring. Grovhacka löken och fräs i smör tills den är genomskinlig. Lägg i köttet och vänd omkring. Koka upp vatten och buljong och häll över köttet. Skumma om nödvändigt. Lägg sedan i kryddpeppar och lagerblad och häll i sojan. Sänk värmen och låt puttra i 1-2 timmar tills köttet känns mört. Lägg i morötterna när köttet börjar bli färdigt.
  2. Servera direkt ur stekgrytan med potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.