Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värdens godaste chiliblåmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbar blåmusslor med sting av chili

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken. Stänger de sig då är de fortfarande levande. Öppna musslor kokas ej. Finhacka löken + vitläken och fräs den i smöret. Tillsätt vinet och lägg i musslorna.Stormkoka under lock i ca 5 minuter. Plocka bort musslorna, portionera dessa i förvärmda serveringsfat. Tillsätt en nypa salt, hackad röd chilli och öl till grunden. Låt koka upp under ett par minuter. Portionera grunden i de redan portionerade serveringsfaten. Ät direkt. Serveras gärna med pressad citron över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.