Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värdshusets långpannebröd

 
Skriv ut

Enkelt bröd som hälls ut i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i jummet vatten, 37°C. Tillsätt vallmofrön, grahamsmjöl, vetemjöl, salt och olivolja. Blanda allt väl och låt jäsa i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Olja en långpanna och häll i degen. Strö på lite mer vallmofrön och låt jäsa i 1/2-1 timme.
  3. Sätt in brödet och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna. Vänd upp brödet på galler. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, se receptet "Färskost med örtagårdens kryddor" på ica.se.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.