Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens bästa amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirapssmör

 
  • Serverar: 18-20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa pannkakor åt jag i New York på Clintons baking co och kan varmt rekommendera dem. Receptet är stort och behöver delas till lagom portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lönnsirapsmör: Hetta upp sirapen i en såskastrull på medelvärme. Klicka i smör, vispa tills det smält och blandats. Låt ej koka upp men håll varmt tills servering. Kan också förvaras i kyl upp till 2 månader i tät burk och vid nästa servering värmas upp igen utan att koka.
  2. Pannkakssmet: Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål, blanda ner socker och salt.
  3. Vispa ägggulor i en mellanstor skål ihop med mjölk, smält smör och vanilj och häll sedan ner i mjölblandingen och vispa. Men spar lite av smöret till tillagningen.
  4. Vispa äggvitan mediumhårt och vänd ner i blandingen utan att blanda ihop helt. Värm upp en stekpanna och häll i lite smält smör och ca 0,5 dl av smetan. Strö över 1 tsk blåbär. Stek tills det bubblar och vänd försiktigt om den blivit gyllenbrun på undersidan och låt nästa sida bli gyllenbrun.
  5. Lägg upp på fat ( ca 3 st / person ) och garnera med blåbär och siktad florsocker. Servera med lönnsirapsmöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.