- Serverar: 18-20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Dessa pannkakor åt jag i New York på Clintons baking co och kan varmt rekommendera dem. Receptet är stort och behöver delas till lagom portioner.
Instruktioner
- Lönnsirapsmör:
Hetta upp sirapen i en såskastrull på medelvärme.
Klicka i smör, vispa tills det smält och blandats. Låt ej koka upp men håll varmt tills servering.
Kan också förvaras i kyl upp till 2 månader i tät burk och vid nästa servering värmas upp igen utan att koka.
- Pannkakssmet:
Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål, blanda ner socker och salt.
- Vispa ägggulor i en mellanstor skål ihop med mjölk, smält smör och vanilj och häll sedan ner i mjölblandingen och vispa. Men spar lite av smöret till tillagningen.
- Vispa äggvitan mediumhårt och vänd ner i blandingen utan att blanda ihop helt.
Värm upp en stekpanna och häll i lite smält smör och ca 0,5 dl av smetan. Strö över 1 tsk blåbär. Stek tills det bubblar och vänd försiktigt om den blivit gyllenbrun på undersidan och låt nästa sida bli gyllenbrun.
- Lägg upp på fat ( ca 3 st / person ) och garnera med blåbär och siktad florsocker. Servera med lönnsirapsmöret.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar