Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens enklaste risgrynspudding

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Sköter sig själv. Man kan göra annat under tiden den gräddas. Russinen kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla risgrynen, Häll kokande vatten på, häll av det sen.
  2. Lägg riset i smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin. Häll över 1 liter kall mjölk. Man kan utesluta ägg om man är allergisk för detta, Annars vispar man ut äggen i mjölk innan man häller över den i riset.
  3. Ugn 150-175 grader. Tid 1 timme och 45 min ungefär beroende på ugnen. Servera med sylt eller saftsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.