Rubriken ljuger inte. Vackra och så goda med riven mandelmassa och vaniljsocker i fyllningen.
Instruktioner
- Ta fram margarinet i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Förbered tre plåtar med bakplåtspapper.
- Smula ner jästen i en degbunke (här fick min nya Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl strösocker över den smulade jästen. Ljumma under tiden mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt resten av strösockret, saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg.
- Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång. Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning. Ta upp degkroken, strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter! Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!
- Dela degen i tre delar! Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm. Bred på margarin ett tunnt lager, riv mandelmassa fint över hela degen. Avsluta med att pudra över vaniljsocker. Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken
- 15*50cm. Skär med vass kniv 2cm breda remsor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje “byxben” till tvinnande snoddar och på ett ganska elegant sätt gör du sedan en vanlig knut av degen! Har du långa byxben lindar du dem många varv runt varandra!
- Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg och strö över flagad mandel! Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.
Publicerat den
20 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har bakat ditt recept och håller med dej Världens godaste bullar! Tack snälla för ditt fina recept Tine
Ska baka dem tror ochså att dom ÄR GODA. Kram SEA
Nästa gång jag bakar bullar ska jag absolut prova detta recept, verkar jättesmaskens! =)
Har nu provat baka dessa, och dom får högsta betyg! J ättegoda var dom, var tvungen att snabbt frysa in dom...
Verkar vara jättegoda ska prova dom nästa gång jag bakar bullar!!
Nu har jag bakat dess fina och goda bullar dom var jättegoda kanske lite hårda men jag jäste kanske dom för lite, eller också blev dom hårda föra tt det var så mycket gott i degen. Jättegoda bullar Johnnie
Väldigt goda bullar som snabbt går åt! helt klar 5/5:) tack för receptet mvh Linda
De här ska jag baka i morgon!
5+