Jag har gjort den här varje jul i 20 år. Den har alltid blivit bra både med och utan mandel eller nötter Om du tar ljus sirap får du en helt annan mjukare smak. Det är också värt att prova men blir mer som vanlig knäck.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Verkligen en god knäck som är snabb och enkel att tillaga. Det är dock viktigt att koka den exat rätt tid. För kort tid ger en mjuk och seg knäck, rätt tidger en härlig hård knäck som är farlig för plomberna. SVante
absolut att rekomendera den var jätte god./ sussi81
Hur undviker man att den kokar över? Fick sitta och öppna luckan varje gång den var på väg att koka över. Vilket var hela tiden =)
och jaaaa, den var jättegod! Jag gör om den ikväll igen =)
Byt gärna ut 1/2 mängden socker till muscovadosocker. Efter kokning, lägg till 1/2 tsk vaniljsocker, 4 droppar pepparmyntsolja, 1 msk kakao. Jag prövade. Muuums!