Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmländsk smörhölekaka

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Var det här receptet kommer ifrån vet jag inte men åter ett av mammas paradnummer. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Koka upp och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl. Häll i en smörad och bröad form, grädda ca 25 min.
  2. Smält smöret i en kastrull, rör i socker och grädde under uppvärmning. Låt inte koka. Ta ut kakan ur ugnen. Gör med en gaffel ganska djupa hålor i ytan och häll blandningen i dom och grädda ytterligare 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mkall 16 februari 2010

    Detta måste ju testas. Är det nåt värmländskt? Jag har rötterna där o är där en del men har aldrig hört om eller upplevt detta.

  • sublo 12 oktober 2010

    Äntligen hittar jag recept på den älskade kaka som jag inte bakat på många år. Vi bakade den mycket på 90-talet :) Vi hittade receptet i en tidning, typ Allers som hade en sockerkakstävling. Den är så god Tack!

  • tantbjorn 28 maj 2013

    Som värmlänning måste man ju bara testa. Å dä va göörgött som vi säger här i värmland :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.