Var det här receptet kommer ifrån vet jag inte men åter ett av mammas paradnummer. :)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Koka upp och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Häll i en smörad och bröad form, grädda ca 25 min.
- Smält smöret i en kastrull, rör i socker och grädde under uppvärmning. Låt inte koka.
Ta ut kakan ur ugnen. Gör med en gaffel ganska djupa hålor i ytan och häll blandningen i dom och grädda ytterligare 10 min.
Publicerat den
16 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste ju testas. Är det nåt värmländskt? Jag har rötterna där o är där en del men har aldrig hört om eller upplevt detta.
Äntligen hittar jag recept på den älskade kaka som jag inte bakat på många år. Vi bakade den mycket på 90-talet :) Vi hittade receptet i en tidning, typ Allers som hade en sockerkakstävling. Den är så god Tack!
Som värmlänning måste man ju bara testa. Å dä va göörgött som vi säger här i värmland :-)