Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med bacon

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett eget och smarrigt recept. Bacon är gott. Västerbottenost är gott, så varför inte slå ihop det? Tycker om när det är mycket fyllning i paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º Gör pajdegen. Tryck ut den i formen. Nagga med en gaffel i botten. Låt vila i kylen 20 minuter. Dela bacon, paprika och purjolök och stek allt halvmjukt. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Lägg de stekta i botten. Blanda den rivna osten, ägg, créme fraiche, salt och peppar. Häll allt i pajskalet. Grädda i 200º i ca 25 minuter.
  2. Servera med en god sallad

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • raffa 21 juli 2009

    JÄTTEGOD !! Fast jag hade ingen Purjolök hemma, tog vanlig gul lök, gick bra det med. Kajennpeppar satte sting i det hela. Lite pricken över i. Kommer göras igen. Får 5 stjärnor av mej.

  • Annicapet 4 augusti 2009

    Hejsan! Vår familj har en favvopaj, kycklingpajen som finns under mina recept, men din paj var lika god! Blir att göra många fler ggr. Tack för den. annica.

  • Lennart_58 14 augusti 2009

    Yummy, got som bara den, 5p. Lennart.

  • gunson 16 augusti 2009

    Mycket god. Räcker till fler än 4 personer. Även god att äta kall.

  • bettan1262 3 november 2009

    Fantastisk god paj.Mitt nya favoritrecept.Tack.

  • sannado 15 augusti 2010

    Den var supergod... Hade med mig den på kräftskiva och alla älskade den:-)

  • monika 27 augusti 2010

    Jättegod paj. Favorit på kräftskivan i lördags :)

  • anekal 20 september 2010

    Detta var den godaste paj jag ätit på mycket mycket länge. Min sambo som inte är så förtjust i paj åt med väldigt god aptit. Kan verkligen rekommendera denna.

  • tarzan-76 27 december 2010

    Supergod paj med mycket smak!!

  • CiinaC 5 januari 2011

    Sååå ska paj smaka! Jag hade i o f ingen paprika, men jag hade några skogschampinjoner som jag tog istället, och det var inte fel det heller. Bacon å svamp brukar ju inte va så långt ifrån varann..

  • santafe1 6 februari 2011

    Den här pajen var riktigt god.Av mig får du 5 poäng för receptet.

  • petrissa 22 juni 2011

    Mums, vilken god paj! Jag brukar aldrig bli riktigt nöjd med de pajer jag lagar, men den här blev kanon! Jättebra botten också, den blev inte degig, vilket det ofta blir för mej av någon anledning... ;o) Jag hade lite sparris hemma så jag la i den också och det passade mycket bra till! Tack för receptet!

  • Emek 21 augusti 2011

    En helt otrligt god paj...

  • Ekmark12 2 september 2011

    mmmm, otroligt god . Den gick åt riktigt snabbt på kräftskivan. Så ska en paj smaka .

  • ncanisal 4 september 2011

    supergood,tyckte även mina vuxna barn ,även maken och det vill inte säga lite,när maken är nöjd.,efrts han är duktig själv på att laga mat.

  • Heisjo 12 september 2011

    Väldigt enkel och mycket god till kräftor!! Även god att värma dagen efter!

  • Malan14 23 augusti 2012

    Mycket gott!!! :-)

  • jeronykas 8 maj 2013

    Suveränt gott!!!

  • Carolinewalt 5 september 2015

    Jättegod paj! SKa göra den för andra gången nu.... Tack för bra recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.