Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med sikrom

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet i en bunke, läggi smöret, skuret i små tärningar. Jobba ihop till en grynig massa. Tillsätt vatten och ev. sprit och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp ca 30 min.
  2. Förgrädda pajskalet ca 5 min. i 200 graders ugnsvärme.
  3. Täck formen med riven västerbottensost, det ska vara massor med ost. Vispa ägg och grädde, krydda med svartpeppar och ev. lite persillade och slå blandningen över pajen. Salt behövs inte då osten är tillräckligt salt i sig.
  4. Grädda i ca 40 min. Stäng av ugnen, lägg över aluminiumfolie och låt pajen stå kvari ugnen på eftervärmen minst en halvtimme, gätna en timme, innan du serverar.
  5. Lägg upp pajen med hackad lök, klick sikrom och creme fraiche. Servera gärna öl och snaps till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.