Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenslax med hummersås

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En otroligt god laxgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg en ostskiva på varje laxbit och rulla ihop. Ställ laxrullarna på högkant i en smord ugnsform.
  2. Sås: Hacka löken i små bitar och bryn i en kastrull. Tillsätt citronensaft, fond, grädde och vin och låt koka 3-5 minuter. Rör ut maizena i litet vatten och rör ned redningen i såsen.
  3. Häll såsen över ostlaxrullarna och toppa med lite riven västerbottenost. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.