Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj med ansjovis och spenat

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkel att förbereda och alltid lika populär! Kvarg gör att bottnen inte smular sig. Denna paj kan du skära i bitar och äta som plockmat utan bestick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll mjöl, kvarg, smör & rapsolja och salt i en bunke. Arbeta ihop till en elastisk deg med fingrarna och lägg degen i en plastpåse. Platta ut degen till en platta och lägg i kylen i 30 minuter.
  3. Tryck ut pajdegen i en form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Hetta upp oljan och stek spenaten mycket hastigt så att den blir mjuk. Lägg spenaten i pajskalet och strö över riven västerbottenost och den avrunna ansjovisen.
  5. Vispa ihop ägg och créme fraiche. Tillsätt salt och peppar och häll smeten i pajskalet. Grädda 25-30 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.