- Serverar: 5 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Grytor är ju så gott men låt det koka länge..
Instruktioner
- Bryn grytbitarna så att de får färg. Häll i vatten så det täcker köttbitarna. Häll i salt, paprikakrydda, pepparmix och buljongtärning och låt puttra i ca 1-2 timmar.
- Hacka löken och lägg ned i grytan. Skiva moroten, lite tjockare skivor och lägg ned i grytan.
Tillsätt grädden, fraichen och colasåsen (finns det ingen så uteslut colasåsen). Låt puttra i ca 5-10 minuter.
- Servera med ris, sallad och varför inte lite gelé.
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott. Hade ingen colasås men är nyfiken på att testa med det nästa gång. Detta tycker jag är en klassisk gryta. Man behöver inte "krångla" till det för att det ska bli gott. Helt klart en fempoängare. Tack för receptet.
Supergod gryta! som inlägget innan, man behöver inte krångla till det ! idag ska vi laga den igen men med paprika och purjolök istället för lök :)