Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valborgsstruvor

 
Skriv ut

Till Valborg i Finland hör struvor! Det är lite annorlunda struvor än de jag hittat recept på i svenska kokböcker, och kallas tippaleipä (=droppbröd) på finska. De flesta köper dock sina struvor färdiga. I år ska jag försöka göra dem själv!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa sönder äggen och tillsätt mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa jämnt. Häll smeten i en sprits, eller en plastpåse med litet hål att spritsa ur. Värm oljan i en gjutjärnsgryta. Ställ en plåtburk utan lock eller botten i grytan. På så sätt lyckas du hålla ihop struvan lite. Burken skall kunna tas bort när struvan stelnat lite. Spritsa ner smet i den heta oljan tills det bildar ett "fågelbo". Vänd struvan när den har blivit vackert brun. Placera den färdiga struvan på ett hushållspapper att rinna av. Akta! Det är hett! Pudra över pudersocker när struvorna svalnat! Servera struvorna med mjöd! Glad Valborg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.