Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valentinas härliga Stroganoff

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överallt i Ryssland serveras en härlig Stroganoff och alla husmödrar har sitt eget recept. Valentinas Stroganoff lagas på strimlad filé, rostbiff eller innanlår. Men det går också bra att använda t.ex ytterlår eller märgpipa, öka då koktiden tills köttet är mört, ca 30 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen.
  2. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme 3-5 minuter.
  3. Ta grytan av värmen och pudra över vetemjölet, smula i buljongtärningarna, rör i tomatpurén, grädden, crème fraiche och vattnet.
  4. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
  5. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna.
  6. Bryn köttstrimlorna hastigt i omgångar, bara tills de fått fin färg på alla sidor.
  7. Lägg över köttet i den varma såsen och koka ca 1 minut.
  8. Garnera med strimlad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annahh 20 februari 2012

    Jättegott och Lättlagat! Använde innanlår av älg. Tack för recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.