Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötshjärta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Hjärtligt god tårta/kaka med valnötter och nougat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker krämigt. Finhacka valnötterna och blanda ner dem i en separat skål med vetemjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten.
  3. Fördela smeten i en smord och bröad hjärtform ca 1 ½ liter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Smält nougat och hackad choklad över vattenbad. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem över vattenbad eller i mikro i 1 msk av vispgrädden.
  5. Rör ihop äggulor, apelsinskal och det smälta gelatinet i nougatchokladen. Låt stå i ca 5 minuter. Vispa resten av vispgrädden och vänd ner den.
  6. Skär valnötsbottnarna så att det blir 3 bottnar. Ta bort 1 ½ dl kräm och spara det till garnering. Fördela 1/3 av krämen mellan de två kakbottnarna och bred 1/3 över dem. Lägg på den sista kakbottnen och fördela 1/3 av krämen över kakan.
  7. Fyll den sparade krämen (1½ dl) i en spritspåse med stjärntyll och spritsa små toppar längs hjärtats kant. Dekorera med hackade valnötter. Ställ kakan i kylskåp i 3-4 timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.