Hjärtligt god tårta/kaka med valnötter och nougat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker krämigt.
Finhacka valnötterna och blanda ner dem i en separat skål med vetemjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten.
- Fördela smeten i en smord och bröad hjärtform ca 1 ½ liter.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Smält nougat och hackad choklad över vattenbad. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem över vattenbad eller i mikro i 1 msk av vispgrädden.
- Rör ihop äggulor, apelsinskal och det smälta gelatinet i nougatchokladen. Låt stå i ca 5 minuter. Vispa resten av vispgrädden och vänd ner den.
- Skär valnötsbottnarna så att det blir 3 bottnar. Ta bort 1 ½ dl kräm och spara det till garnering. Fördela 1/3 av krämen mellan de två kakbottnarna och bred 1/3 över dem. Lägg på den sista kakbottnen och fördela 1/3 av krämen över kakan.
- Fyll den sparade krämen (1½ dl) i en spritspåse med stjärntyll och spritsa små toppar längs hjärtats kant. Dekorera med hackade valnötter. Ställ kakan i kylskåp i 3-4 timmar.
Publicerat den
4 januari 2013
Skriv kommentar