Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsmaränger med choklad

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Torra på utsidan och lite sega inuti. De här härliga frestelserna har dessutom söta inslag av polka och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Ta fram en bunke och en kastrull. Bunken ska vara så stor att den knappt når ner till botten på kastrullen, samtidigt som den sluter åt runt kanten. Häll så mycket vatten i kastrullen att det går en bit upp på bunken då du ställer i den. Koka upp vattnet utan bunken inuti.
  3. Mät upp äggvitorna i bunken och tillsätt sockret. Sänk värmen på plattan och ställ bunken i det sjudande vattnet. Vispa på låg hastighet tills massan håller ca 60 grader. Vispa därefter på hög hastighet ca 5 minuter tills massan är styv och börjar toppa sig.
  4. Lyft upp bunken ur vattenbadet. Vänd varsamt ner de hackade nötterna och pepparmyntsoljan. Droppa ner några droppar röd karamellfärg och den hackade chokladen. Rör med några stora tag så att chokladen inte smälter alltför mycket och så att färgen fördelar sig i strimmor.
  5. Skeda upp smeten till toppar på plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 45 minuter, eller tills de känns torra på ytan och släpper från papperet.
  6. Låt gärna marängerna eftergräddas medan ugnsvärmen sjunker i den avstängda ugnen. Ha luckan på glänt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.