Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsmazarin

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftig mazarinkaka med valnötter i fyllning och glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Mixa ihop alla ingredienser, utom valnötterna till fyllningen. Häll smeten i pajskalet. Strö över de hackade valnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den kallna.
  4. Blanda florsocker med vatten till en glasyr med bra konsistens. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och strö över hackade valnötter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.