Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnöt och chokladpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Krämig och knaprig paj med rik chokladsmak. Perfekt att servera med en gräddklick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant. Låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Rosta nötterna på en plåt i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, sirap, salt, vaniljpulver och kakao. Rör i det smälta smöret.
  5. Lägg nötterna i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  6. Vispa grädden och servera den till pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.