Ett bröd fullproppat med nyttigheter och enkelt att baka! Äpplet gör brödet saftigt och gott. Hittar du inte de nyttiga chiafröna kan de ersättas med linfrön.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt, olja, honung och äpple och blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten i en avlång form, 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg äppelskivor och valnötter på brödet och pudra över lite mjöl.
- Ställ formen på nedersta falsen och grädda ca 1 timme och 20 minuter, till 98 graders innertemperatur. (Täck eventuellt brödet med bakplåtspapper om valnötter och äpple får för mycket färg.) Låt brödet vila i formen ca 5 minuter innan det stjälps upp och får kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
19 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar