Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd med aprikoser och pumpakärnor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Sååååå gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mäta upp valnötter, aprikoser och pumpakärnor. Hacka valnötterna och aprikoserna i lite grövre bitar. Pumpakärnor får vara som dom är!
  2. Smula ner jästen i en degbunke, (jag körde degen i maskin) och ljumma vattnet till 37 grader. Rör ur jästen med vattnet och slå på lite mjöl i taget och låt maskinen arbeta ca 10 min med en ganska så lös deg. Blanda i övriga ingredienser och kör tills allt blandad sig väl, pytsa på lite mjöl efter hand, 2-3dl mjöl behövs sparas till utbakning.
  3. Nu har du fått en ganska smidig men väldigt lös deg. Strö mjöl över degen och täck med bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek ca 45min.
  4. Ta upp på väl mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop till två limpor. Lägg bröden på jäsning på en ugnsplåt och skåra ev. med vass kniv. Lägg på bakduk och låt jäsa på plåten ca 20 min.
  5. Grädda i 225 grader i 10 min, sänk sedan värmen till 175grader och fortsätt grädda ca 40min. Ta ut bröden och låt den vila på galler utan bakduk så får du en härligt knaprig skorpa!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bloodymarie 1 november 2012

    Ser gott ut! Men jag skulle rekommendera att du lägger de torkade frukterna i vatten ett tag (kanske en timme) innan du lägger dem i degen. Annars suger de åt sig för mycket degvätska och kan göra brödet torrt.

  • missQ 2 november 2012

    Bakade detta förra veckan och det var jättegott och matigt. Jag kände dock inte för torkad frukt i brödet just denna gång så jag hoppade över aprikosen.

  • 6006029323 4 november 2012

    jättegott!! dock är gräddningstiden i längsta laget, mitt bröd blev lite för välgräddat i botten

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.