Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd med quinoa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett annorlunda, prickigt och poröst bröd med quinoa och valnötter. Lätt att skära i fina skivor och är supergott till ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka quinoa i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna.
  2. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Vispa samman äggen och tillsätt dem tillsammans med socker, sirap, salt och två sorters mjöl. Blanda allt.
  3. Rör till sist ner quinoa och grovhackade valnötter. Blanda väl. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd 2-liters limpform. Låt jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Baka brödet långt ner i ugnen tills det är genomgräddat, 45-55 minuter. Låt stå en stund, vänd sedan upp limpan på ett bakgaller för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.