Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötschokladglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I glassmaskin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp mjölken och lös upp kakao och vaniljsocker i den. Låt kallna.
  2. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt i en stor bunke, tills sockret lösts helt i äggsmeten. Blanda i kakaomjölken, likör om så önskas och slutligen valnötter och grädde.
  3. Häll alltsammans i glassmaskinen, starta den och servera chokladglassen när den är färdig. Eller skeda upp i portionskulor och stoppa glassen i frysen för senare bruk.
  4. Utan glassmaskin får man förlita sig till klocka, frys och elvisp. Vispa, frys en halvtimme, vispa, frys en halvtimme och så vidare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.