Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsfocaccia med fikon

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

God variant på den klassiska focaccian.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt saltet och valnötsoljan. Blanda ner valnötshacket och mjölet. Knåda degen tills den är blank och smidig. Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylskåpet över natten.
  2. Täck en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Pensla papperet med ca 1 msk av valnötsoljan. Stjälp upp degen på bakpapperet och ringla över resten av oljan. Tryck ut degen så att den täcker bottnen på plåten. Hacka fikonen. Tryck gropar med fingrarna i degen och fyll dem med hackade fikon, valnötter och pistaschmandlar. Låt jäsa 20-25 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda focaccian i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Eventuellt behöver brödet täckas med folie i slutet av gräddningen, ifall nötterna börjar bli för mörka. Skär brödet i bitar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.