God variant på den klassiska focaccian.
Instruktioner
- Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt saltet och valnötsoljan. Blanda ner valnötshacket och mjölet. Knåda degen tills den är blank och smidig. Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylskåpet över natten.
- Täck en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
Pensla papperet med ca 1 msk av valnötsoljan. Stjälp upp degen på bakpapperet och ringla över resten av oljan.
Tryck ut degen så att den täcker bottnen på plåten. Hacka fikonen. Tryck gropar med fingrarna i degen och fyll dem med hackade fikon, valnötter och pistaschmandlar.
Låt jäsa 20-25 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda focaccian i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Eventuellt behöver brödet täckas med folie i slutet av gräddningen, ifall nötterna börjar bli för mörka.
Skär brödet i bitar vid servering.
Publicerat den
20 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar