Vetebrödsfantaster se hit! Här får ni ett nytt recept att prova. Den kalljästa degen ger ett sprött och saftigt bakverk och pricken över i är den läckra valnötsfyllningen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.
- Rör ner smält smör, socker, salt och kardemumma i mjölkblandningen.
- Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig men inte alltför kompakt deg. Låt degen jäsa i en timma.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 25x45 cm. Rör ihop rumstempererat smör, farinsocker och hackade nötter till fyllningen.
- Bred ut fyllningen på degplattan och rulla samman degen från långsidan.
- Klipp jack i rullen. Dra sedan ut flikarna från mitten av längden och lägg dem växelvis åt höger och vänster. Låt längden jäsa cirka en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla längden med uppvispat ägg och strö över råsocker och hackade valnötter. Grädda längden ca 25 minuter.
Publicerat den
11 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar