Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsfylld vetelängd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vetebrödsfantaster se hit! Här får ni ett nytt recept att prova. Den kalljästa degen ger ett sprött och saftigt bakverk och pricken över i är den läckra valnötsfyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.
  2. Rör ner smält smör, socker, salt och kardemumma i mjölkblandningen.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig men inte alltför kompakt deg. Låt degen jäsa i en timma.
  4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25x45 cm. Rör ihop rumstempererat smör, farinsocker och hackade nötter till fyllningen.
  5. Bred ut fyllningen på degplattan och rulla samman degen från långsidan.
  6. Klipp jack i rullen. Dra sedan ut flikarna från mitten av längden och lägg dem växelvis åt höger och vänster. Låt längden jäsa cirka en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över råsocker och hackade valnötter. Grädda längden ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.