Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En busenkel och toppengod valnötspaj med kolaliknande fyllning. Uppskattad av både barn och vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Tillsätt havregryn, mjöl och socker. Rör så att allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm, med löstagbar kant. Låt formen stå i kylen i ca 30 min.
  2. Gör under tiden fyllningen. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör. Sikta ner mjöl och kakao. Blanda väl. Rör ner valnötskärnor, som inte behöver hackas.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda pajen i nedre delen av ugnen 25-30 min, tills fyllningen har stelnat. servera pajen i små bitar, den är ganska mäktig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.