Blanda alla ingredienser till degen i matberedare. Låt den sedan vila i kylskåt i minst 30 minuter.
Värm ugnen till 190 grader. Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem 5-7 minuter.
Kavla ut degen tunt och lägg den i en pajform med löstagbar botten. (formen jag använder är 20 cm i diameter)
Förgrädda pajskalet i 12-15 minuter.
Gör under tiden smeten.
Mät upp socker, vetemjöl, sirap, mjukt smör och mjölk i en kastrull. Smält ihop blandning utan att det får koka! Vänd sist ner de rostade nötterna.
Häll altsammans i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.
Hej Jamaica
Jag har just gjort din valnötspaj. Vilken kaloribomb, men " Göta Petter" så god !
Hade det funnits 10 stjärnor hade du fått det, jag bara älskar valnötter. Nästa gång ska jag prova att servera med lite fikon i cognac. Kombinationen fikon och valnötter är någor alldeles speciellt !
Ha De // Mojans
Hej Jamaica Jag har just gjort din valnötspaj. Vilken kaloribomb, men " Göta Petter" så god ! Hade det funnits 10 stjärnor hade du fått det, jag bara älskar valnötter. Nästa gång ska jag prova att servera med lite fikon i cognac. Kombinationen fikon och valnötter är någor alldeles speciellt ! Ha De // Mojans