Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Läcker festpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till degen i matberedare. Låt den sedan vila i kylskåt i minst 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 190 grader. Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem 5-7 minuter.
  3. Kavla ut degen tunt och lägg den i en pajform med löstagbar botten. (formen jag använder är 20 cm i diameter) Förgrädda pajskalet i 12-15 minuter.
  4. Gör under tiden smeten. Mät upp socker, vetemjöl, sirap, mjukt smör och mjölk i en kastrull. Smält ihop blandning utan att det får koka! Vänd sist ner de rostade nötterna.
  5. Häll altsammans i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mojans 13 augusti 2009

    Hej Jamaica Jag har just gjort din valnötspaj. Vilken kaloribomb, men " Göta Petter" så god ! Hade det funnits 10 stjärnor hade du fått det, jag bara älskar valnötter. Nästa gång ska jag prova att servera med lite fikon i cognac. Kombinationen fikon och valnötter är någor alldeles speciellt ! Ha De // Mojans

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.