Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljägg

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

När man köper de här bullarna på kondis kallas dom ibland solbullar, ibland skolebullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunket. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och blanda om. Häll i den vita sirapen, kardemumman och vetemjölet, lite i taget så att degen släpper bunken. Låt jäsa i 45 minuter.
  2. Fyllning: Vispa samman mjölk, mjöl, äggulor och vit sirap i en kastrull. Sjud krämen tjock under ständig omrörning. Låt svalna och smaksätt med vaniljsocker.
  3. Ta upp degen och arbeta den blank och smidig. Rulla ut til en längd och dela den i 24 bitar. Forma ovala bullar av bitarna och låt dem jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Gör en avlång grop mitt i varje bulle och lägg i en klick vaniljkräm. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-15 min tills de fått en fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.
  5. Blanda samman vatten och florsocker till en jämn glasyr. Pensla den på bullarna och strö över kokosen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.