Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och chokladkola med havssalt

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Den här varianten på kola kommer jag att prova denna jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker, sirap, grädde, glukos och vaniljpulver i en tjockbottnad gryta och småsjud i 20-30 minuter tills smeten klarar kulprovet.
  2. Placera under tiden ut knäckformar.
  3. Ta bort grytan från värmen, blanda ner chokladen och rör tills den är smält. Häll upp smeten i en liten kanna (som tål värme) och fördela den i formarna. Toppa med några saltflingor. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.