Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och lavendeltårta med vit chokladfrosting och röda vinbär

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Krämig vit chokladfrosting möter syrliga vinbär och mjuka toner av lavendel i denna 4 våningstårta som är väldigt enkel att göra och imponerar garanterat på gästerna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla 4 springformar, ca 18 cm i diameter.
  2. Mixa sönder lavendelblommorna med 1 dl av sockret. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt, lavendelsocker samt kvarvarande socker i en större skål, blanda väl.
  3. Tillsätt smör, mjölk och vaniljsocker. Blanda samman det för hand till en smidig och slät smet. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 2 minuter för hand.
  4. Fördela smeten i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kontrollera med en sticka att kakorna är torra i mitten och låt dem sedan svalna helt på galler.
  5. Smält den vita chokladen till frostingen över ett vattenbad. Låt den svalna. Vispa upp smöret på medelhög hastighet, med flatblandaren i en köksmaskin eller med en elvisp, tills det är vitt och fluffigt i ca 5 minuter.
  6. Sänk hastigheten till låg och tillsätt den avsvalnade chokladen och blanda tills du har en slät kräm. Skrapa ner smet från kanterna om det behövs.
  7. Varva lavendelbottnar med vit chokladsmörkräm, avsluta med vit chokladsmörkräm på toppen och dekorera tårtan med röda vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.