Krämig vit chokladfrosting möter syrliga vinbär och mjuka toner av lavendel i denna 4 våningstårta som är väldigt enkel att göra och imponerar garanterat på gästerna!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla 4 springformar, ca 18 cm i diameter.
- Mixa sönder lavendelblommorna med 1 dl av sockret. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt, lavendelsocker samt kvarvarande socker i en större skål, blanda väl.
- Tillsätt smör, mjölk och vaniljsocker.
Blanda samman det för hand till en smidig och slät smet. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 2 minuter för hand.
- Fördela smeten i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kontrollera med en sticka att kakorna är torra i mitten och låt dem sedan svalna helt på galler.
- Smält den vita chokladen till frostingen över ett vattenbad. Låt den svalna. Vispa upp smöret på medelhög hastighet, med flatblandaren i en köksmaskin eller med en elvisp, tills det är vitt och fluffigt i ca 5 minuter.
- Sänk hastigheten till låg och tillsätt den avsvalnade chokladen och blanda tills du har en slät kräm. Skrapa ner smet från kanterna om det behövs.
- Varva lavendelbottnar med vit chokladsmörkräm, avsluta med vit chokladsmörkräm på toppen och dekorera tårtan med röda vinbär.
Publicerat den
16 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar