Göra dina våfflor lite lyxigare med vanilj och pistasch.
Här serveras det med hemmagjord chokladsås och smultron.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Riv citronskalet på den fina delen av rivjärnet utan att få med det vita.
Blanda mjöl, bakpulver, fröna från vaniljen, citronskal, pistaschnötter, salt och hälften av sockret i en skål.
Tillsätt all mjölk, lite i taget och blanda till en jämn smet.
- Skilj äggulorna från vitorna och lägg vitorna åt sidan.
tillsätt gulorna och smöret i smeten och låt den svälla i rumstemperatur ca 3 timmar.
Vispa äggvitorna och resterande socker till en styv maräng och vänd ner dem i våffelsmeten strax innan du ska grädda.
Grädda i våffeljärn.
- Chokladsås:
Finhacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Tillsätt chokladen under kraftig vispning.
- Servera nygräddade våfflor med smultron, pistaschnötter, citronmeliss och varm chokladsås.
Publicerat den
27 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar