Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och pistaschvåfflor med chokladsås och smultron

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Göra dina våfflor lite lyxigare med vanilj och pistasch. Här serveras det med hemmagjord chokladsås och smultron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Riv citronskalet på den fina delen av rivjärnet utan att få med det vita. Blanda mjöl, bakpulver, fröna från vaniljen, citronskal, pistaschnötter, salt och hälften av sockret i en skål. Tillsätt all mjölk, lite i taget och blanda till en jämn smet.
  2. Skilj äggulorna från vitorna och lägg vitorna åt sidan. tillsätt gulorna och smöret i smeten och låt den svälla i rumstemperatur ca 3 timmar. Vispa äggvitorna och resterande socker till en styv maräng och vänd ner dem i våffelsmeten strax innan du ska grädda. Grädda i våffeljärn.
  3. Chokladsås: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Tillsätt chokladen under kraftig vispning.
  4. Servera nygräddade våfflor med smultron, pistaschnötter, citronmeliss och varm chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.