Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och vit chokladkräm med blåbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept på en lättgjord OCH snabbgjord dessert! Och det skadar ju verkligen inte att denna vanilj- och vita chokladkräm är oförskämt god! Gör gärna denna kräm med Marabous vita choklad med vanilj, hittar du inte den chokladen, så funkar givetvis vit blockchoklad också. Du kan absolut byta ut blåbären om så önskas. Denna goding behöver man ju egentligen inte ha en "anledning" för att äta. Gör den en fredagskväll för att avnjutas hemma i one piecen/mjukiskläderna framför en bra film vet jag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i en skål över en kastrull (vattenbad).
  2. Häll över den smälta chokladen i en bunke och vispa samman med ägget och äggulan tills det blir till en jämn smet.
  3. Tillsätt sedan florsockret, crème fraichen, vaniljsockret och kardemumman och vispa ihop ordentligt till en slät och fluffig kräm.
  4. Häll upp i glas eller skålar. Låt sedan chokladkrämen stå minst en timma i kylskåp, gärna längre.
  5. Innan serveringen strö över bären och och riv eventuellt över lite vitchoklad (bara för ögats skull). Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cuddly96 20 april 2014

    Super gott! Jag bytte ut kardemumma mot rivet skal från en lime.. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.