Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj Cupcake med Dulce de Leche Fyllning och Frosting

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Delikatess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. CUPCAKE: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg åt sidan. Blanda mjöl och vaniljen i en skål. Lägg åt sidan. Vispa smör tills det blivit mjukt, tillsätt socker och vispa fluffigt, ca 3 min. TIllsätt sedan ett ägg i taget. Ha i mjölblandningen i tre omgångar, ha i mjölkblandningen mellan omgångarna (så det blir varannan). Fyll formarna till 2/3 och grädda i ugnen i ca 22-25 min, tills en tandpetare (som du sticker i mitten) kommer ut torr. Låt svalna.
  2. FROSTING: Vispa ihop philadelphia och florsocker. Blanda sist i den önskade mängden utav Dulce de Lechen. Skär toppen utav cupcaken som en upp-och-ned vänd kon. Skär sedan bort nedre delen utav konen så det blir ett lock kvar. Fyll varje hål med en matsked frosting och sätt på locket. Ha sist på en matsked frosting på toppen och valfri dekoration.
  3. (Sätt den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten så det täcker. Koka under lock i tre timmar och låt burken svalna. När man öppnar den har mjölken fått en kolaaktig och krämig smak, "dulce de leche")

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Chennifer 12 december 2008

    jag har aldrig sett ett riktigt recept för dulce de leche på en svensk sida innan!

  • bakamonkeyprincess 13 juli 2010

    Hur gör man så den blir fylld med dulce de leche? Måste man dela cupcakesen på mitten som när man gör tårta?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.