Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj och blåbärsbullar

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Underbart goda bullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Smula jästen i en skål och lös i degspadet. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Jäs övertäckt i 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och dela varje del i 30 bitar. Klicka på vaniljkräm och blåbär. Vik ihop och nyp ihop. Ställ bullarna med den släta delen upp på plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 min.
  3. Baka i 225º ca 8 min. Pensla med smör och doppa i socker vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Bullemor 4 augusti 2011

    Helt fantastiskt goda bullar!! Tyckte dock att det lät lite väl tilltaget att degen skulle räcka till 60 bullar så jag minskade till 40st och då räckte vaniljkrämen precis. Använde dock mer blåbär än som stod angivet. Tack för ett kanonrecept!!

  • alvig 4 augusti 2011

    Vad kul att du gillade dem!

  • zahraa96 14 augusti 2011

    kan man använda blåbärssylt istället?

  • Goodfood 31 augusti 2012

    Så goda! jag gjorde 45 bullar och hade lite mer vaniljkräm så jag gjorde några med bara vanilj och några blandade. Högsta betyg av hela familjen, tack för recept.

  • Marietoren 8 februari 2014

    Tack för recept på härliga sockerbullar! Jag tog inga blåbär utan gjorde det med hemmagjord vaniljkräm och det blev supergott! Nästa gång får det bli blåbär också!

  • alvig 8 februari 2014

    Det låter också hur gott som helst, marietoren. /alvig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.