Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj och kokos chiatårta med blåbär och acaitäcke

 
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En kombination av vanilj, smält vit choklad, chiapudding och kokosgrädde på en botten av cashewnötter, blåbär och acai toppat med en blåbär- och acaisylt. Ja ni hör det komplexa i att sätta ord på exakt vad detta var.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mixa cashewnötterna i en matberedare med 2 urkärnade dadlar, tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa lite till. Smörj sedan en form med kokosolja, jag har letat som en tok efter en mellanstor ugnsform. Utan resultat. Så jag gjorde min egen.
  2. Jag la ut botten i en rund ring, i den storlek jag önskade – botten ska vara ganska tjock. Sedan rev jag av ett bakplåtspapper så det inte var för högt – lindade det ett varv runt botten och häftade ihop kanterna. Har du en bra mellanstor form använd den, annars gick det här hur bra som helst.
  3. Ställ sedan in formen i kylen. Häll sedan över den tjocka, fasta krämen ur kokosburken i en bunke och vispa med en elvisp tills du fått kokosgrädde. Smält den vita chokladen i micron, häll ner i grädden, tillsätt sötning och vaniljpulver och blanda igen med elvispen. Tillsätt sedan chiafröna och blanda med en sked, ställ in bunken i kylen i ca 15-20 minuter så den sätter sig.
  4. När smeten blivit fastare, häll den över din botten och bred ut den. Ställ in i kylen och micra under tiden blåbären, mosa dem lätt med en sked, tillsätt acai, sötning och chiafrön och bred sedan över sylten på din tårta.
  5. Låt sedan chiakakan sitta i kylen över natten så den sätter sig ordentligt, toppa sedan med hackade pistagenötter och blommor.
  6. Bortsett från kylningen tar den allt som allt, effektiv tid – kanske 15 minuter att slänga ihop. Och ungefär 5 minuter att äta upp. En fin sommartårta att servera till gästerna! ;)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.