Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga vaniljbullar i långpanna

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nybakta bullar är bland det godaste som finns! De här bullarna blir oerhört saftiga och goda när de gräddas tätt ihop i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Fyllning. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  3. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär den i ca 20 lika tjocka skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en långpanna, ca 32x38 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och hackad sötmandel. Grädda bullarna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem svalna i långpannan under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.