Nybakta bullar är bland det godaste som finns! De här bullarna blir oerhört saftiga och goda när de gräddas tätt ihop i en långpanna.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Fyllning.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär den i ca 20 lika tjocka skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en långpanna, ca 32x38 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och hackad sötmandel. Grädda bullarna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem svalna i långpannan under en bakduk.
Publicerat den
9 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar