- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
När någon önskar sig speciella bullar till födelsdagen hos oss ber vi mormor baka dessa. De är himmelska!!!
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken. Smält margarinet i en kastrull och häll på mjölken, värm till 37 gr.
Rör ut jästen i degspadet, tillsätt ägg, socker, hjorthornssalt och största delen av mjölet.
- Arbeta till en smidig deg, låt jäsa i ca 30 min.
Kavla ut degen till en fyrkantig kaka, bred på fyllningen.
Vik degen dubbel och skär remsor av degen som formas till knutar.
- Låt jäsa i ca 30 min.
Grädda i ugn 250 gr ca 8 min.
Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.
- Ät och njut!!!
- Vill man frysa bullarna går det bra. Men man bör inte pensla med smör och doppa i socker förrän man har tinat bullarna.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Cattis, jag brukar ta smör till bullbak; är det någon speciell orsak att du tar margarin? Normalt får jag ut 48 bullar; du skär över hela den dubbla fyrkanten. Det måste ju då vara relativt tunna strimlor, eller hur? Jag brukar dela i fyra delar och sedan gör jag längder och skär, men de här låter så goda, så jag måste pröva på dem. Hälsningar Flordeluna