Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solskensbullar (enkla vaniljbullar)

(24 kommentarer)  
Solskensbullar (enkla vaniljbullar) Solskensbullar (enkla vaniljbullar)
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Mycket läckra vaniljbullar som är enkla att göra om man ska få besök.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 250 grader. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37 grader. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt salt, socker eller sirap och ev kardemumma. Tillsätt 2/3 av mjölet. Arbeta degen kraftigt med en trösked ca 8 minuter, tills degen blir blank, smidig och släpper kanterna, jäs under bakduk i ca 30 minuter till dubbel storlek. Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig. Dela degen i två delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla tillsläta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter. Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av bullen och fyll med kräm. (Har du ingen sprits lägger du i vaniljkrämen med en sked). Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält margarin och doppas i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • susannesussie 14 februari 2008

    super goda vaniljbullar =) men behöver komma på ett annat sätt att få dit sockret för det blev så mycket.

  • Ullis1 17 juni 2008

    Mycket goda! :) Jag märkte att jag fick dit ett lagom lager med socker på vaniljbullarna när jag bara lät dem svalna en liten stund och använde fingervarmt smör som jag penslade på. När jag sedan doppade/rullade bullarna i sockret så blev det ett jämt lager. Tack för receptet!

  • fias 26 juni 2008

    Har varit på Tupperware party i kväll o fick äran att smaka dessa helt underbara bullar. Tack Ann för =)

  • mariaahlgren 4 oktober 2008

    Helt underbara bullar! Lätta att göra o smakar himmelskt!

  • labanclara12 8 maj 2009

    Underbara bullar!! Lätta att göra!! Väldigt goda!!!!

  • lindakh 20 juli 2009

    Disse bollene var kjempe gode. Kommer til og lage de flere ganger.

  • lindbergm 29 juli 2009

    Gjorde dessa vaniljbullar imorse och dem blev toppen! Ett jättegott och enkelt recept som garanterat kommer bakas flera gånger. Dock behövs inte 50g smör till garneringen, jag hade nästan hela skålen kvar med smör fast än jag hade penslat på alla bullar.

  • Starrarpskan 30 juli 2009

    Jättegoda!!

  • Annafbg 10 september 2009

    Mycket goda! Sonen tyckte att de blev godare än konditoriets och jag blev förvånad över hur lätta de var att baka. Tack för ett jättebra recept!

  • sanma 14 september 2009

    Dessa bullar var toppen! Lätta att baka och mycket mumsiga! Full pott från mig!!

  • helenakursula 4 februari 2010

    Full poäng för dessa bullar! Jättegoda och lättbakade!

  • icca76 24 mars 2010

    jätte goda bullar, barnen älskar dessa. mums!!

  • mmarika 30 april 2010

    Jätte goda o enkla bullar. Tack så mycket för detta recept, kommer att baka dessa flera gånger.

  • JohannaF 26 maj 2010

    Goda bullar!

  • Irene-59 25 augusti 2010

    Tack helt suveränt o lättbakat.Grannen undrade vart jag hade köpt dom,skulle tro att hon är hemma o bakar nu.Återigen ett stort tack.

  • Erajscha 19 juni 2011

    Jag bakade dem på fullkornsvetemjöl, med bara 1 msk socker och med suckralos som sötningsmedel istället i både kardanen och degen. Bullarna blev jättegoda :-)

  • Erajscha 19 juni 2011

    Marsan ska det stå, inte kardan

  • bobbora 19 juni 2011

    Helt underbara och saftiga! Ser konditoriköpta ut! Har gjort dom flera gånger.

  • sagae 20 juli 2011

    Mycket goda bullar! Bakar dessa åt farmor så hon har dem att bjuda på och de är mycket populära. Även folk som vanligtvis inte äter kaffebröd kan låta sig smaka dessa både en och två gånger ;)

  • gullan11 3 mars 2012

    Supergoda bullar. Kommer att baka dem fler gånger.

  • Irene-59 1 juni 2012

    Jag tror jag skrivit här förut,men nu när sommaren står för dörren,måste jag påminna alla om dessa underbara lättbakade bullar!Återigen Tack för många goda kaffestunder =))

  • zissi 24 juni 2012

    Går det att frysa dessa bullar?

  • blipp 16 oktober 2012

    Vad gjorde jag för fel då vaniljsåsen inuti bullarna fortfarande var rinnig när de gräddat färdigt?

  • Yooshiin 27 februari 2013

    Tyckte väll jag kände igen bilden! :) Dessa bullarna är underbara! Hittade receptet på ett sånt kort från någon "kokboks-samling" gömt i en låda för 4 år sen. Bakade och älskade sedan dess. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.