Instruktioner
Värm ugnen till 250 grader.
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37 grader. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, socker eller sirap och ev kardemumma. Tillsätt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen kraftigt med en trösked ca 8 minuter, tills degen blir blank, smidig och släpper kanterna, jäs under bakduk i ca 30 minuter till dubbel storlek.
Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla tillsläta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 15 minuter.
Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av bullen och fyll med kräm. (Har du ingen sprits lägger du i vaniljkrämen med en sked).
Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält margarin och doppas i strösocker.
super goda vaniljbullar =) men behöver komma på ett annat sätt att få dit sockret för det blev så mycket.
Mycket goda! :) Jag märkte att jag fick dit ett lagom lager med socker på vaniljbullarna när jag bara lät dem svalna en liten stund och använde fingervarmt smör som jag penslade på. När jag sedan doppade/rullade bullarna i sockret så blev det ett jämt lager. Tack för receptet!
Har varit på Tupperware party i kväll o fick äran att smaka dessa helt underbara bullar. Tack Ann för =)
Helt underbara bullar! Lätta att göra o smakar himmelskt!
Underbara bullar!! Lätta att göra!! Väldigt goda!!!!
Disse bollene var kjempe gode. Kommer til og lage de flere ganger.
Gjorde dessa vaniljbullar imorse och dem blev toppen! Ett jättegott och enkelt recept som garanterat kommer bakas flera gånger. Dock behövs inte 50g smör till garneringen, jag hade nästan hela skålen kvar med smör fast än jag hade penslat på alla bullar.
Jättegoda!!
Mycket goda! Sonen tyckte att de blev godare än konditoriets och jag blev förvånad över hur lätta de var att baka. Tack för ett jättebra recept!
Dessa bullar var toppen! Lätta att baka och mycket mumsiga! Full pott från mig!!
Full poäng för dessa bullar! Jättegoda och lättbakade!
jätte goda bullar, barnen älskar dessa. mums!!
Jätte goda o enkla bullar. Tack så mycket för detta recept, kommer att baka dessa flera gånger.
Goda bullar!
Tack helt suveränt o lättbakat.Grannen undrade vart jag hade köpt dom,skulle tro att hon är hemma o bakar nu.Återigen ett stort tack.
Jag bakade dem på fullkornsvetemjöl, med bara 1 msk socker och med suckralos som sötningsmedel istället i både kardanen och degen. Bullarna blev jättegoda :-)
Marsan ska det stå, inte kardan
Helt underbara och saftiga! Ser konditoriköpta ut! Har gjort dom flera gånger.
Mycket goda bullar! Bakar dessa åt farmor så hon har dem att bjuda på och de är mycket populära. Även folk som vanligtvis inte äter kaffebröd kan låta sig smaka dessa både en och två gånger ;)
Supergoda bullar. Kommer att baka dem fler gånger.
Jag tror jag skrivit här förut,men nu när sommaren står för dörren,måste jag påminna alla om dessa underbara lättbakade bullar!Återigen Tack för många goda kaffestunder =))
Går det att frysa dessa bullar?
Vad gjorde jag för fel då vaniljsåsen inuti bullarna fortfarande var rinnig när de gräddat färdigt?
Tyckte väll jag kände igen bilden! :) Dessa bullarna är underbara! Hittade receptet på ett sånt kort från någon "kokboks-samling" gömt i en låda för 4 år sen. Bakade och älskade sedan dess. :)